Retur och Reklamation

Nedanstående instruktion/villkor gäller även byte.

Som konsument (privatperson) har du 14 dagars ångerrätt från det att du har tagit emot en vara vi har skickat till dig. Ångerrätten regleras i ”Distans- och hemförsäljningslagen (2005:59)”. Enligt 4 § i denna lag gäller inte ångerrätten distansavtal om en vara som på grund av sin beskaffenhet inte kan återlämnas eller som snabbt kan försämras eller bli för gammal.

Varan ska vara komplett. Detta innebär att alla tillbehör (fjärrkontroll, bruksanvisning, batterier etc) ska finnas med i returen.

i-Trade.se förbehåller sig rätten att debitera självkostnadspris för ev. saknade delar/tillbehör, istället för att neka åberopande av ångerrätt, om så är möjligt.

Ångerrätt gäller endast om varan med originalförpackning är i väsentligen oförändrat skick. Detta innebär att produkten skall kunna säljas som ny till nästkommande kund.

Ångerrätten omfattar inte en produkt i förseglad förpackning, där förseglingen brutits.

Företag har ingen ångerrätt.

För att undvika problem när du vill utnyttja ångerrätten, tag kontakt med oss innan du skickar tillbaka varor om du är osäker.

Du bekostar själv returfraktkostnad vid åberopande av ångerrätt (fri retur inom Sverige). Du står dock själv för frakten vid köp och ångerköp av produkter inköpta via tredje part.

Ej uthämtad försändelse betraktas inte som utnyttjande av ångerrätten. Avgiften för efterhantering ligger på 250 kr.


Reklamation av vara måste lämnas inom skälig tid från det att du som kund upptäckte, eller borde ha upptäckt felet.